Pobudnik akcije Mali koraki za VELIK CILJ je novinar in producent Jan Golja, vsakoletna izvedba teka pa ne bi bila mogoča brez podpore večjega števila sodelavcev podjetja Pro Plus.

Projekt povezuje sodelavce in oddaje; tudi letos se bo korakom pridružila voditeljica oddaje Svet na Kanalu A, Nuša Lesar, novinarki Urša Trebušak in Živa Ivačič in pa kolegica iz oddaje 24UR, novinarka Urška Šestan.

V televizijskih prispevkih obeh informativnih oddaj bodo gledalci lahko spoznali vzoke in posledice za nastanek cistične fibroze, redke bolezni, spoznali izpovedne zgodbe otrok, najstnikov in odraslih oseb, ki s cistično fibrozo živijo, njihove težave in način življenja. Vsak izmed njih je unikaten, ima močno voljo in v bolezni vidi navdih, ne oviro.

 

 

Vsako leto se teku pridružijo prostovoljni tekači iz različnih oddelkov podjetja, ki v času akcije svoje dnevne obveznosti uskladijo s tekaško traso. Vsi sodelujoči prispevajo različno število kilometrov, v skladu s tekaško formo. Kot visoko motivirani posamezniki in ekipa, ki drži skupaj, smo začrtano pot vedno pretekli v načrtovanem roku, dnevi po akciji pa so v naši medijski hiši zaznamovani z bolečinami v mišicah, ampak vseeno zadovoljni, da so lahko pomagali.

 

Poleg tekaške podpore je za uspešnost akcije zaslužna tudi organizacijska ekipa, ki vsako leto poskrbi za tehnično izvedbo in promocijo. Tudi ta del ekipe sestavljamo zaposleni medijske hiše Pro Plus, prav vsem pa nam je v ponos sodelovati pri akciji Mali koraki za VELIK CILJ.